Technologieën

Wij denken dat technologie het verschil kan maken, omdat het heel effectief kan werken als het gaat om communciatie met naasten. Wij werken daarom ook met verschillende technologieën. 

E health

Wij maken gebruik van EHealth, dit draagt meer bij aan vrijheid en eigen regie voor cliënten en hun naasten. Wij maken gebruik van cliënt portalen, hierdoor geven wij de cliënten en naasten meer inzicht in het zorgplan en zorgrapportages. Dit zetten wij in het ECD, de elektronische cliëntendossiers. Ook zetten wij domotica bij sommige bewoners in. Want sommige bewoners dwalen over de gangen en verdwalen, daarom hebben wij bij die bewoners bewegingssensoren, wanneer de bewoner hier langs gaat krijgt het zorgpersoneel een melding. Onze digitale omgeving voldoen aan de wet AVG. Zie de wet- en regelving. 

(eHealth, 2022)



Personenalarmering | Omring, z.d.
Personenalarmering | Omring, z.d.

Personenalarmering

Iedereen bij ons op de afdeling heeft een alarmknop. Deze alarmknop kan om de pols of om de hals. Wanneer deze knop wordt ingedrukt komt er zo snel mogelijk een zorgmedewerker naar u toe. Dus wanneer u valt, u naar de wc moet of iets anders nodig heeft kan u op de knop drukken. Dit is een onderdeel van eHealth. 

Kwebbel, 2023
Kwebbel, 2023

Beeldbellen

Beelbellen is een mooie interventie om in te zetten om zo contact te houden met naasten. Het beeldbellen kan doormiddel van een eigen telefoon/iPad/tablet/memory lane. Wanneer u dit niet in u bezit heeft, hebben wij per afdeling 1 iPad die u af en toe kan lenen. Daarnaast hebben ook de memory lane. 

Robotzorg, 2023
Robotzorg, 2023

Paro de zeehond

Wanneer onze bewoners redelijk vergevorderde dementie hebben, vinden onze bewoners Paro de zeehond heel leuk. Het is een robot die levensecht op een zeehondje lijkt. De robot reageert op druk, geluid, warmte, licht en positie door zijn sensors. De zeehond ligt in de woonkamer, waarbij de bewoners Paro zelf kunnen pakken wanneer ze willen. Wij zien dat de bewoners het heel leuk vinden om tegen Paro te praten, of om even te aaien.




(Pieter, 2023)
(Pieter, 2023)

Memory lane 

Dit is een slimme fotolijst met vele functies. Het is een slimme fotolijst dat door iedereen kan worden bediend. Hiervoor heb je geen technische kennis nodig. Het heeft veel functies:

- direct beeldbellen
- intelligent foto album
- digitale ansichtkaarten versturen
- foto's versturen
- radio luisteren
- filmpjes + documentaires kijken 

De memorylane kost €99 euro en per jaar €100 euro voor het abonnement.

(Pieter, 2023)


Disclaimer: dit is een opdracht voor school dus geen echt verzorgingstehuis.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin